Grilované špízy z norského lososa

Grilované špízy z norského lososa jsou ideálním lehkým obědem pro letní dny. Nebudete se po nich cítit "přecpaní" a zvládnete ještě odpolední procházku. Já jsem je připravila s grilovanými cherry rajčátky a rukolovým salátkem. Jako přílohu jsem zvolila opečenou celozrnnou bagetku s bazalkovým pestem.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 porce čerstvého lososa 
  • 3 citrony v BIO kvalitě
  • domácí bazalkové pesto
  • keříková cherry rajčátka
  • rukola
  • olivový olej
  • hrubozrnná mořská sůl
  • slunečnicová semínka
  • citronová šťáva
  • grilovací jehly nebo špejle

Postup: Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany. Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty. Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.

Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. špízy s lososa som ešte nerobila, takže určite vyskúšam, vyzerá to skvele!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No, já právě dělám vždycky lososový steak vcelku, tak jsem si řekla, že je na čase změna a udělala jsem špízy :-)

      Vymazat
  2. vypadá to moc hezky, tenhle typ servírování musím někdy zkusit, ochucení děláme skoro stejné,ale líbí se mi nápad se špízy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ty plátky citronu jsou super, protože se při grilování ta šťáva vsákne do toho lososa a zůstane hezky šťavnatý a navíc to i na talíři vypadá hezky :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz