Zapečené vločky s tvarohem

Už jste někdy zkoušeli upéct ovesné vločky? Pokud ne, můžete to snadno napravit. Podle tohoto receptu si totiž připravíte zdravou snídani anebo výborný zákusek k odpolední kávičce. Spojení tvarohu, jablíček a banánů Vás prostě dostane :-)

Budeme potřebovat:

  • 200 g jemně mletých ovesných vloček
  • 2 banány
  • 2 jablka
  • 200 ml mléka
  • 300 g měkkého Jaroměřického tvarohu
  • hrst rozinek
  • lžíce skořice
  • 2 lžíce medu

Postup: Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme jeden rozmačkaný banán a ostatní ingredience. Zapékací misku vymažeme máslem a směs do ní vlijeme. Nahoru naskládáme kolečka banánu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut.

Dobrou chuť :-)

20 komentářů:

  1. vypadá to moc pěkně, určitě to zkusím :)

    Jijinka's things ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle určitě udělám, vypadá to dobře. A vločky jsou dobré vždycky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle,musím vyzkoušet! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Udělali jsme a skvěle!!! Je to luxus, akorát ma babička pocit ze vnitrek je syrový

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že Vám chutnalo. Jinak ty vločky to tak dělají.. nasáknout do sebe ten tvaroh a můžou působit "nedopečeně"

      Vymazat
  5. zrovna jsem dopekla.... nevydržela jsem s ochutnáním a pochutnali jsme si s přítelem oba.. výborný.. těším se na snídani.. :D ještě do příště vychytat, aby to vypadalo líp.. ale napoprvý to jde.. a je to opravdu výborný.. díky.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-) A tvar není důležitý, jde přece o chuť :-)

      Vymazat
  6. Super, díky, já jen místo mléka použila domácí kokosové (živočišná mléka nejsou pro dospělého člověka vhodná), tvaroho odtučněný 250 gramů pilos, vločky mix od country life, a přistrouhala jsem jednu mrkev a přidala sekané mandle 30 gramů. Formu jsem místo másla vymazala avokádem... a 100 gramů mi podle mýho receptu vychází cca 125 kalorií, 5 gramů bílkovin, 24,6 gramů sacharidů, 2,1 gramu tuků a 1,6 gramu vlákniny..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, s tou mrkví to může být taky fajn :-)

      Vymazat
    2. To není možný, že si to někdo takhle spočítá ��

      Vymazat
    3. Kde jste na to došla, že živočišná mléka nejsou pro dospělého vhodná? To jsem ještě neslyšela. Ale určitě to není pravda.

      Vymazat
  7. Síce obrazovku oblizujem už teraz, ale energiu na pečenie už nemám, zajtra určite skúsim aj keď už teraz vidím že s niektorými ingredienciami to bude improvizácia (u nás banány miznú ako ponožky v práčke a preto je nemožné z nich niečo upiecť) ale budem dúfať, že to nedopadne zle a bude to aspoň z polovice vyzerať tak pekne ako u teba :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si musíš nějaký ten banán tajně schovat, aby o něm nikdo nevěděl :-) Jinak tohle je můj oblíbený recept. Hrozně jednoduchý a fakt strašně dobrý!! A na vzhledu nezáleží :D

      Vymazat
  8. Tvé recepty mám ráda, hodně se z nich inspiruji. Ovšem dnes jsem poprvé zkoušela tenhle recept a zdá se, že bude patřit mezi mé TOP. Rychlý, vláčný a chuťově naprosto vynikající!!! Dala jsem 1 malou lžičku medu a odměrku vanilkového proteinu, a myslím si, že pro mě by to mohlo být úplně bez medu. A přidala jsem lněná semínka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to mám velkou radost :-) Ty zapečené vločky byly spíš takový experiment, ale vydařil se a taky mi moc chutnaly :-) Lněná semínka jsou dobrý nápad :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku