Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy

Červená řepa. Tu můžete buď milovat anebo nenávidět. Já jsem ji odmalička neměla ráda. Vzpomínám si na saláty ze školní jídelny. Ještě teď mám husí kůži, když si na ně vzpomenu. Postupem času jsem si ale řepu zamilovala a teď už na ni nedám dopustit. Pokud ji totiž dobře zkombinujete s ostatními surovinami, uvidíte, že si řepu oblíbíte stejně jako já. A ještě jedna vychytávka. V obchodě jsem objevila už uvařenou zavakuovanou červenou řepu. Ušetří Vám spoustu času při vaření a hlavně nebudete celí upatlaní od zdlouhavého loupání.

Budeme potřebovat:

  • polníček
  • 1 větší bulvu červené řepy
  • hrst vlašských ořechů
  • 100 g kozího sýru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl (dle potřeby)

Postup: Uvařenou řepu nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Pečeme při 190 stupních cca 20 minut. Jakmile je řepa uvařená, smícháme ji s polníčkem, na kostičky nakrájeným kozím sýrem a vlašskými ořechy. Všechno zakápneme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním medu, balzamikového octa a olivového oleje. V případě potřeby dochutíme hrubozrnnou solí a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)


11 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle! Řepu miluji, ale kozí sýr mi nechutná. Nahradím ho a budu opět spokojená :3 :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, pokud Ti něco nechutná, tak se to dá lehce nahradit. Doporučila bych třeba fetu, ta je do salátů výborná :-)

      Vymazat
  2. Salát vypadá úžasně :-) Já se k červené řepě pořád přemlouvám (zatím neúspěšně) :D Nesnáším jí od základky, "díky" školní jídelně.. No tak snad se odhodlám, Tvůj salát mě zase postrčil, na vlašské ořechy nedám dopustit.. Hezký den ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dneska jsem si ho udělala k véče,a je opravdu super..:) Výborný receptík..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Receptík je takový jednoduchý, ale moc dobrý. Kozí sýr, ořechy a červená řepa - to je prostě dokonalá kombinace :-)

      Vymazat
  4. Nejlepsi uprava cervene repy, jakou jsem jedla. Je proste luxusni. Uz bez tohoto receptu nemuzu byt! Diky, diky diky!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám velkou radost, že Vám salát chutnal. Moc děkuji za milý komentář :-)

      Vymazat
  5. Je bezkonkurenční. Skvělé kombinace.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku