Cuketový tataráček

Jednou jsem ve vegetariánské restauraci ochutnala výborný cuketový tatarák. Byl tak dobrý, že jsme si ho začali připravovat i doma. S opečenými toasty zachutná určitě i milovníkům masa. Doporučuji otevřít si k němu lahvinku něčeho dobrého, např. skvělé Prosecco Superiore Brut s pikantní a svěží chutí citrusových plodů a tropického ovoce. Myslím si, že k tataráku se báječně hodí. 


Recept jsem připravila ve spolupráci s e-shopem GrillCentrum.cz.


Budeme potřebovat:


  • 1 velká cuketa
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 vrchovaté lžíce kečupu (použila jsem kečup bez umělých konzervantů Fireland Foods)
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl dle chuti (použila jsem vločkovou sůl Maldon)
  • špetka červeného Kampotského pepře
  • špetka uzené papriky

Postup: Cuketu omyjeme a na hrubém struhadle ji nastrouháme i se slupkou. Nastrouhanou cuketu přendáme do misky, osolíme a necháme ji "vypotit". Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu, vhodíme ji do pánve a necháme ji cca 5 minut dusit. Hotovou cuketovou směs ochutíme kečupem, hořčicí, uzenou paprikou, solí a pepřem. Podáváme s opečenými topinkami nebo toastovým chlebem. 



TIP: pokud chcete pravou romantiku, mám pro vás tip na úžasnou svíčku WoodWick s vůní šťavnatých vánočních bobulí, smíchanou se špetkou hřejivého koření a esence ze jmelí. Díky jedinečnému praskajícímu knotu vykouzlí atmosféru hořícího krbu. 





 

Koupit kuchařku