Na kakaovou roládu jsem se chystala už dlouho. Není moc sladká a ve spojení s tvarohovým krémem a jahodami je prostě dokonalá.
Budeme potřebovat (na těsto):
- 4 vejce
- 80 g hladké mouky
- 60 g třtinového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 250 g odtučněného tvarohu
- 150 g smetanového sýru
- cca 2 lžíce moučkového cukru
- čerstvé jahody
Postup: Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojíme a poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8-10 minut. Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme a opět rozrolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout.
V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Roládu srolujeme, necháme vychladnout v lednici a poté krájíme na plátky.
Dobrou chuť :-)
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat