Máte doma zralé banány a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte jednoduchou banánovou bábovku. Díky banánům je krásně vláčná, voňavá a navíc nebudete muset přidávat ani tolik cukru.
Bábovku jsem pekla v krásné hliníkové formě Nordic Ware. Litý hliník zajišťuje perfektní rozvod tepla. Forma je zároveň na různých místech různě silná, což zajistí rovnoměrné propečení a bábovka tak nebude suchá nebo spálená. Pro dokonalý výsledek doporučuji formu vymazat přepuštěným máslem a vysypat polohrubou moukou. Za formu děkuji e-shopu Denis Henry.
Budeme potřebovat:
- 2 zralé banány
- 200 g špaldové mouky
- 50 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 80 ml oleje
- 150 ml mléka (rostlinného nebo kravského)
- 3 lžíce třtinového cukru
- prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- přepuštěné máslo a polohrubá mouka na vymazání formy
Postup: Banány rozmačkáme v míse vidličkou. Přidáme ostatní ingredience kromě bílků a cukru a vše pořádně promícháme. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.
Mňam, vypadá výborně. Já dělám z banánů jen banánový chlebíček
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Tak určitě vyzkoušej i bábovku, je výborná.
VymazatDnes vyzkouším, jen v receptu máte chybku, máte dvakrát napsaný bílek ;)
OdpovědětVymazatŽádná chybka tam není :-)
Vymazat