Často si po ránu dělám své vlastní kaše. Většinou to nechávám na víkend, kdy mám dost času a můžu si se snídaní vyhrát. Miluji pohanku a proto jsem se rozhodla připravit pohankovou kaši. Tahle bude ovšem bez vaření a bez dlouhých příprav. Ideální je pohanku konzumovat namáčenou nebo naklíčenou. Jen tak nepřijdete o cenné látky, které obsahuje. Pak už jen stačí všechno rozmixovat, ozdobit a máte hotovo.
Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 100 g pohanky
- 50 g kešu ořechů
- 100 ml rostlinného mléka
- 1 zralý banán
- 1 lžička skořice
- datlový nebo kokosový sirup (dle chuti)
- špetka soli
Postup: Pohanku dáme společně s kešu ořechy do misky, zalijeme vodou a necháme namáčet nejlépe přes noc. Ráno vodu slijeme, vše propláchneme a vsypeme do mixéru. Přidáme skořici, špetku soli, banán, rostlinné mléko a vše rozmixujeme dohladka. V případě potřeby přidáme ještě trochu mléka nebo vody. Hotovou kaši ochutíme datlovým nebo kokosovým sirupem, naservírujeme do misek a ozdobíme dle fantazie.
Dobrou chuť :-)
Díky za hodně zajímavý recept.Hned ráno,na Velikonoční pondělí,si takovou dobrotu připravím.
OdpovědětVymazatTak snad Vám bude kaše chutnat :-)
VymazatVýborné!Mě by nenapadlo připravit si pohanku,jen tak,jenom namočenou.
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-)
Vymazat