Čokoládová granola

Máte raději sladké nebo slané snídaně? Pokud patříte do první skupiny, určitě si zamilujete tuhle křupavou čokoládovou granolu. Oblíbila jsem si ji v kombinaci s kokosovým jogurtem nebo mandlovým mlékem. 

Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem Bonami, odkud mám i úžasný bambusový servírovací podnos ve tvaru listu a modrobílý keramický úložný box.

Budeme potřebovat: 

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek nasekaných ořechů (kešu, mandle, vlašské, lískové)
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce kokosového nebo javorového sirupu
  • hořká čokoláda

Postup: Ve velké míse smícháme vločky, nasekané ořechy, kokos, kakao, kokosový cukr a chia semínka. V malém hrnci rozehřejeme kokosový olej se sirupem a směs vlijeme do mísy. Všechny suroviny pořádně promícháme, aby se nám spojily. Takto připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 17-20 minut. Během pečení granolu promícháváme, aby se nám nepřipálila. Upečenou granolu necháme vychladnout, vmícháme kousky hořké čokolády a uchováváme ji v uzavíratelné nádobě. 

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Opět další super recept, ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám raději slané snídaně zakončené třeba něčím malým sladkým. Ale někdy mám chuť i na sladkou snídani a dám si ráda kaši nebo musli. Ale nejlepší jsou pro mě prostě ty slané. Vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slané jsou taky super a když jsou zakončené sladkou tečkou, tak je to ještě lepší :-D

      Vymazat

 

Koupit kuchařku