Pages

29. 9. 2021

Zelňačka s uzeným tofu

Nic vás při návratu z podzimní procházky nezahřeje tak, jako talíř husté polévky. A právě zelňačka je pro tento případ naprosto dokonalá. Díky kysanému zelí je nabitá spoustou vitamínů. Tradičně se připravuje s klobáskou, já jsem zvolila vegetariánskou verzi s uzeným tofu. 


Budeme potřebovat (pro 4 osoby):


  • 350 g kysaného bílého zelí
  • ½ kelímku zakysané smetany
  • 3 větší brambory
  • 1 velká mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hladkolistá petržel

Postup: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme nakrájenou mrkev a rozetřený česnek. Ještě chvíli restujeme a poté zaprášíme uzenou paprikou a lžící mouky. Vše dobře promícháme a zalijeme vodou. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření, sůl a pepř. Vaříme do změknutí brambor. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme kysané zelí, uzené tofu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec do polévky vmícháme zakysanou smetanu, podle potřeby dochutíme a podáváme.  

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat