Budeme potřebovat (náplň):
- cca 600 g švestek
- 1/2 hrnku mletého máku
- 1 lžička skořice
- 1 panák rumu nebo Amaretta
- švestkový sirup nebo jiné sladidlo (dle chuti)
drobenka:
- 1/2 hrnku jemných ovesných nebo pohankových vloček
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 80 g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
- 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
- špetka soli
- mandlové lupínky
Postup: Švestky rozkrojíme, odstraníme pecky a každou polovinu ještě rozpůlíme. Pokrájené švestky smícháme v míse s mletým mákem, skořicí, rumem nebo Amarettem, švestkovým sirupem a vše pořádně promícháme. Vzniklou směs rozprostřeme na dno zapékací misky. Misku vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 20 minut.
Mezitím si v další míse smícháme vločky, špaldovou mouku, rozpuštěné máslo nebo kokosový olej, med, špetku soli a pomocí rukou vytvoříme sypkou drobenku. Po dvaceti minutách zapékací misku vytáhneme a na ovoce rozprostřeme drobenku. Vršek posypeme mandlovými lupínky, misku vrátíme do trouby a pečeme dalších 20-30 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat