Budeme potřebovat (na 6 velkých knedlíků):
- 500 g tučného tvarohu
- čerstvé meruňky
- 2 vejce
- 40 g hrubé pšeničné krupice
- 100 g strouhanky
- vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- máslo (na přelití)
drobenka:
- 4 vrchovaté lžíce strouhanky
- 2 lžíce másla
- skořicový cukr
Postup: V míse smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru. Postupně přidáváme krupici, strouhanku a vypracujeme těsto, které necháme v lednici cca půl hodiny odpočinout. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý z dílů zploštíme v dlani, zabalíme do něj celou meruňku a vytvarujeme do tvaru kulatého knedlíku. Lépe se vám bude s těstem pracovat, když budete mít lehce navlhčené ruce. Hotové knedlíky vložíme opatrně do mírně osolené vařící vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm strouhanku. Hotovou strouhanku necháme chvilku vychladnout a poté ji smícháme se skořicovým cukrem. Uvařené knedlíky naservírujeme na talíř, posypeme skořicovou strouhankou, přelijeme rozpuštěným máslem a můžeme servírovat.
Dobrou chuť :-)
Mňaaaaam, tak ty vypadají nádherně!!!
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatTyhle mám ráda, nejvíc s čerstvými švestkami ze zahrádky s perníkem a skořicí!
OdpovědětVymazatMěj se hezky, Štěpánka
www.corculum.blogspot.cz
Mňam, to musí být taky dobrota. Díky za tip, určitě je vyzkouším :-)
VymazatJá vím, že je to asi trochu hloupá otázka, ale děláte knedlíky v hrnci, že? Já mám teď nové nádobí od tchýně k narozeninám a budu je zkoušet poprvé. Budu dělat domácí knedlíky poprvé a nechci je pokazit. Moje maminka nikdy domácí nedělala, vždycky jsme je kupovali v obchodě. Tchýně k nám totiž přijede poprvé na oběd a chci, aby viděla moji snahu a že dárek od ní používám.
OdpovědětVymazat