Jarní kedlubnová polévka

Kedlubny patří spolu s ředkvičkami k první jarní zelenině. Kedlubny bych mohla jíst na všechny způsoby - miluji pomazánku, kedlubnové zelí nebo omáčku. Po čem bych se ale mohla utlouct je polévka. Ta vůně kedlubnů dušených na másle spolu se sladkou mrkví je prostě neodolatelná. Já do ní přidávám navíc ještě zelený hrášek, aby byla polévka hezky barevná. Na polévku budete potřebovat jen pár ingrediencí a její příprava vám zabere jen pár minut.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 2 malé kedlubny 
  • 2 středně velké mrkve 
  • 4 brambory
  • 2 lžíce másla 
  • hladkolistá petržel
  • 50 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce hladké mouky (můžete použít i bezlepkovou)
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup: Kedlubny a mrkev oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Zeleninu poté zasypeme moukou, pořádně promícháme, necháme trošku osmahnout a vše zalijeme vodou nebo vývarem. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou listovou petržel a nové koření. Vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme mražený hrášek a necháme ještě chvilku provařit. Hotovou polévku ochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku