Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 2 malé kedlubny
- 2 středně velké mrkve
- 4 brambory
- 2 lžíce másla
- hladkolistá petržel
- 50 g mraženého hrášku
- 2 lžíce hladké mouky (můžete použít i bezlepkovou)
- 4 kuličky nového koření
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup: Kedlubny a mrkev oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Zeleninu poté zasypeme moukou, pořádně promícháme, necháme trošku osmahnout a vše zalijeme vodou nebo vývarem. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou listovou petržel a nové koření. Vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme mražený hrášek a necháme ještě chvilku provařit. Hotovou polévku ochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat