Budeme potřebovat (pro 4 osoby):
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat (nejlépe v BIO kvalitě)
- 1 středně velká cibule
- 3 středně velké brambory
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 1 plechovka bílých máslových fazolí
- 3 lžíce olivového oleje
- 1,5 l vody nebo vývaru
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- strouhaný parmezán (nemusí být)
Postup: Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Ke směsi přidáme loupaná rajčata, bobkový list a nové koření. Polévku zalijeme vodou nebo vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci vaření do polévky vmícháme máslové fazole a vaříme dalších cca 5 minut. Nakonec z polévky vytáhneme nové koření a bobkový list. Polévku ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Na talíři polévku posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
Moc pěkný článek :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatMňam, ta musí být skvělá 🌹
OdpovědětVymazatShades of Silvie
Měj se krásně 🌹
Skvělá je, určitě vyzkoušej :-)
VymazatFantastická polévka! Doporučuji vyzkoušet! A děkuji za recept :)
OdpovědětVymazatTo mám radost, že Vám polévka chutnala :-)
Vymazat