Pages

5. 8. 2021

Polévka Minestrone

Minestrone je hustá zeleninová polévka, která patří mezi nejoblíbenější v italské kuchyni. Mezi hlavní ingredience patří především rajčata, fazole, cibule, celer a mrkev. Já tuhle polévku připravuji hlavně v létě. Je totiž tak hustá, že zastoupí i hlavní chod a zároveň se nebudete cítit "přecpaní". Někdo přidává do polévky např. i těstoviny nebo rýži. Já ji mám nejradši s bílými máslovými fazolemi.

Budeme potřebovat (pro 4 osoby): 

  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat (nejlépe v BIO kvalitě)
  • 1 středně velká cibule
  • 3 středně velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 plechovka bílých máslových fazolí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l vody nebo vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka
  • strouhaný parmezán (nemusí být)

Postup: Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Ke směsi přidáme loupaná rajčata, bobkový list a nové koření. Polévku zalijeme vodou nebo vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci vaření do polévky vmícháme máslové fazole a vaříme dalších cca 5 minut. Nakonec z polévky vytáhneme nové koření a bobkový list. Polévku ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Na talíři polévku posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

6 komentářů: