Budeme potřebovat:
- 3 řapíky rebarbory
- 200 g jahod
- růžové víno
- med nebo třtinový cukr (dle chuti)
- 1 lžíce citronové šťávy
- citrony, čerstvé jahody, máta (na ozdobu)
- perlivá voda
- led
Postup: Rebarboru a jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rebarboru s jahodami vsypeme do hrnce, přidáme cca 100-150 ml čisté vody, med nebo třtinový cukr a lžíci citronové šťávy. Na mírném ohni vaříme cca 10-15 minut do změknutí rebarbory. Hrnec odstavíme z plotny a směs necháme vychladnout. Mezitím si připravíme čisté sklenice. Vsypeme do nich na kostičky nakrájené jahody a na plátky nakrájené citrony. Vychladlou směs propasírujeme přes sítko do mísy a vymačkáme z ní všechnu tekutinu. Vzniklým sirupem naplníme sklenice do poloviny, přidáme růžové víno, kostky ledu a vše zalijeme perlivou vodou. Limonádu ozdobíme snítkou máty a podáváme.
Na zdraví :-)
To vypadá uzasne ♥️ na kolik porci je tohle mnozstvi? Dik :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) To záleží, kolik použiješ perlivé vody. Když dáš 1,5 litru tak to v pohodě vystačí pro 4 osoby :-)
VymazatTak to musím taky zkusit :-) Vypadá to neodolatelně :-) . Já mám takové limonády v létě ráda. A hlavně, když jsou krásně vychlazené z ledničky. Každý den sedíme s manželem na balkóně a povídáme si a dát si k tomu dobrou limonádu, tak by mi nic nechybělo. Doma máme příjemně, protože jsme si koupili klimatizaci do bytu , takže nemusíme spát do rána s otevřenými okny, abychom aspoň trochu vyvětrali.
OdpovědětVymazatRebarboru mám hodně ráda. :) Podobnou limonádu si dělám jako variaci na tohle smoothie se zeleným ječmenem. Mám ráda kyselé chutě, takže ten ječmen k tomu sedí a akorát to mixuju jako do smoothie. Občas ještě dochutím třeba vanilkou nebo medem, podle toho, jak mám zrovna chuť. Do těchto parných dnů je to lepší než klimatizace. :) Zvlášť když si do toho dáte pár kostek ledu. :)
OdpovědětVymazat