Budeme potřebovat (na plech o velikosti 20x20 cm):
- 200 g jemně mleté špaldové mouky
- 1 vejce
- 80 ml oleje
- 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
- 1-2 lžíce kakaa
- 200 ml rostlinného mléka
- 2-3 lžíce kokosového cukru
- 3 středně velké hrušky
- kokosový olej (na vymazání)
- 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek
Postup: Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Dobrou chuť :-)
Miluji perník, je rychlý, božský a dá se do něj plácnout cokoliv :-)
OdpovědětVymazatSoutěž o produkty Couleur Caramel v hodnotě 1500
Přesně tak! :-)
VymazatHrušky ve sladkých dezertech mám ráda, takže hned recept ukládám :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
PROSÍM, jak cca velký plech? Já jsem pekařka-amatér 🙈
OdpovědětVymazatHezký den, je to uvedeno hned u surovin - plech o velikosti 20x20 cm :-)
VymazatDobrý den, mě se koláč zdrcnul, kraje vyšli dobře, takže chuťově je koláč dobrý. Dávala jsem špaldovou hladkou mouku, obyčejné mléko, postup stejný. Zkusím znovu.
OdpovědětVymazatDobrý den, to mě moc mrzí :-( A vyšlehala jste dobře těsto? Mě se to párkrát stalo, když jsem těsto nevyšlehala.
Vymazat