Pohankové lívance s jablky a skořicí

Lívance připravuji zásadně o víkendu, když mám čas a náladu. A protože jsem měla doma spoustu jablíček, přemýšlela jsem, jak je do lívanců zakomponovat. Nakonec jsem je nastrouhala, přidala je do těsta a musím Vám říct, že lepší lívance jsem nikdy nejedla. Díky jablkům jsou přirozeně sladké, takže už nemusíte přidávat žádný cukr. Stačí je posypat skořicí nebo ovocem, ozdobit lžící řeckého jogurtu a dokonalá snídaně je na světě.

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 2 hrnky rostlinného mléka
  • 2 vejce
  • 2 jablka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • třtinový cukr (nemusí být)
  • přepuštěné máslo

Postup: Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.

Dobrou chuť :-)

16 komentářů:

  1. Lívance z pohankové mouky jsou jedny z mých nejoblíbenějších :) ! S tím lesním ovocem vypadají parádně :) !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ňam ňam ňam! Vyzkouším zítra k snídani, už se těším. Krásný večer, T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co, zkoušela jsi lívance? :-)

      Vymazat
    2. Ahoj Míšo, zkoušela jsem je (zrovna mi došla pohanková mouka) tak jsem použila špaldovou a jsou výborné :)

      Vymazat
    3. Ahoj Míšo, zkoušela jsem je (zrovna mi došla pohanková mouka) tak jsem použila špaldovou a jsou výborné :)

      Vymazat
  3. S tím jablíčkem musí být krásně vláčné! Vypadají luxusně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ziskam pohankovou mouku rozemletim pohanky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ty jo, to jsem nikdy nezkoušela, ale teoreticky by to šlo. Jak jinak by se připravovala pohanková mouka že jo. Ale ať si nezavaříš mixér :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, dala by se místo pohankové mouky použít třeba mouka žitná?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žitná mouka má hodně výraznou chuť, je hutná a hodí se spíše pro pečení chleba a tmavého pečiva. Můžete to vyzkoušet, ovšem neručím za výsledek :-)

      Vymazat
  6. Ahoj. Kolik z toho je ks? Kdyz beru velikost livanecniku? Diky :-) Marketa

    OdpovědětVymazat
  7. Šůšo, moc děkuju za parádní recept! Pohanku miluju a tohle je krásná verze lívanců. Příště dám možná o jedno jablíčko víc a zkusím kokosové mléko z plechovky, ale povedly se suprově! Děkuju mockrát <3 Daria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že lívance chutnaly :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku