Budeme potřebovat:
- 2 hrnky pohankové mouky
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 2 vejce
- 2 jablka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- třtinový cukr (nemusí být)
- přepuštěné máslo
Postup: Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.
Dobrou chuť :-)
Lívance z pohankové mouky jsou jedny z mých nejoblíbenějších :) ! S tím lesním ovocem vypadají parádně :) !
OdpovědětVymazathttp://runeatandtravel.blogspot.cz/
Moje taky, jiné už snad ani nedělám :-)
VymazatŇam ňam ňam! Vyzkouším zítra k snídani, už se těším. Krásný večer, T.
OdpovědětVymazatTak co, zkoušela jsi lívance? :-)
VymazatAhoj Míšo, zkoušela jsem je (zrovna mi došla pohanková mouka) tak jsem použila špaldovou a jsou výborné :)
VymazatAhoj Míšo, zkoušela jsem je (zrovna mi došla pohanková mouka) tak jsem použila špaldovou a jsou výborné :)
VymazatS tím jablíčkem musí být krásně vláčné! Vypadají luxusně! :)
OdpovědětVymazatJojo, s jablíčkem mi chutnají asi nejvíc :-) A děkuji.
VymazatAhoj, ziskam pohankovou mouku rozemletim pohanky?
OdpovědětVymazatAhoj, ty jo, to jsem nikdy nezkoušela, ale teoreticky by to šlo. Jak jinak by se připravovala pohanková mouka že jo. Ale ať si nezavaříš mixér :-)
VymazatAhoj, dala by se místo pohankové mouky použít třeba mouka žitná?
OdpovědětVymazatŽitná mouka má hodně výraznou chuť, je hutná a hodí se spíše pro pečení chleba a tmavého pečiva. Můžete to vyzkoušet, ovšem neručím za výsledek :-)
VymazatAhoj. Kolik z toho je ks? Kdyz beru velikost livanecniku? Diky :-) Marketa
OdpovědětVymazatAhoj, množství je asi na 12 malých lívanců :-)
VymazatŠůšo, moc děkuju za parádní recept! Pohanku miluju a tohle je krásná verze lívanců. Příště dám možná o jedno jablíčko víc a zkusím kokosové mléko z plechovky, ale povedly se suprově! Děkuju mockrát <3 Daria
OdpovědětVymazatJá děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že lívance chutnaly :-)
Vymazat