Budeme potřebovat (na cca 10 větších placiček):
- 400 ml rostlinného mléka
- 100 g pohankové mouky
- 3 lžíce bezlepkových ovesných vloček
- 150 g sušených švestek
- 50 g sušených datlí
- 100 g nesolených arašídů
- 50 g lískových ořechů
- 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce kakaa
- stévie (dle chuti)
Postup: Mléko vlijeme do hrnce, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a necháme mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevaříme)! Jakmile se olej rozpustí, přidáme stévii a pohankovou mouku. Mouku s mlékem pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička. Do připravené směsi vmícháme nahrubo nasekané arašídy a lískové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a datle. Opět vše pořádně promícháme. Nakonec do směsi přidáme 3 lžíce ovesných vloček a dvě lžíce arašídového másla. Měla by nám vzniknout tužší hmota, se kterou se nám bude dobře pracovat. Těsto nabereme lžící a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec ho uhladíme a vytvoříme placičku. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení necháme placičky vychladnout a ztuhnout. Nakonec je polijeme domácí čokoládovou polevou, kterou si vyrobíme rozpuštěním 2 lžic kokosového oleje, kakaa a stévie. Marokánky šoupneme na chvilku do mrazničky, necháme zatuhnout polevu a máme hotovo.
Dobrou chuť :-)
Mňam, já je miluju, ale vždy jsem příliš lenivá na to, si je doma udělat, ale tak možná bych se přeci jen do toho už někdy mohla dát :) A máš to opět krásně nafocené :)
OdpovědětVymazatTaky jsem se k tomu "dokopávala" dlouho :-D Ale nakonec jsem ráda, že jsem se do nich pustila, byly fakt výborné :-) A moc děkuji!!
VymazatTy zní vážně skvěle :) !
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatJo, už to vidím... splácám je a pak je sama zbodnu :) Marokánky miluju!
OdpovědětVymazatJá jsem na tom stejně .. nejdřív to upeču a pak to sama všechno sním :-D Marokánky jsou taky mé oblíbené :-)
VymazatProsim vas kolko to ma asi trvanlivost a ako to skladovat?dakujem
OdpovědětVymazatPokud je nesníte hned, tak Vám vydrží třeba i měsíc :-) Hlavně je skladujte v chladu (lednice, balkon ..)
VymazatTak, došlo na činy :) kolik dáváte té stevie? Děkuji.
OdpovědětVymazatZáměrně píšu podle chuti, protože ne každému stévie vyhovuje. Někdo má rád spíš sladší cukroví a někdo méně. Prostě to musíte ochutnat. Já si kupuji sypkou stévii v DM a dávám cca 1/2 lžičky do celé dávky :-)
VymazatUpečeno. Verdikt: vynikající! A k tomu zdravé a navíc mohu nabídnout i veganům! Rozhodně nepeču naposled! Moc díky!
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda, že Vám marokánky chutnaly!! :-)
VymazatChcela by som sa spytat ci by to vsetko fungovalo bez arasidov, orechov a arasidoveho masla .
OdpovědětVymazatDakujem
Myslím si, že ano. Bohužel jsem to bez ořechů ještě nezkoušela, ale snad by to nemělo vadit :-) V tom případě bych doporučovala přidat třeba více sušeného ovoce, klidně můžou být i meruňky apod. :-)
Vymazat