Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 150 g špaldového bulguru
- 1 malá dýně Hokkaido
- balkánský sýr
- hrst brusinek
- hrst opražených slunečnicových semínek
- olivový olej
- sůl
Postup: Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme ji s uvařeným bulgurem, brusinkami a balkánským sýrem. Ochutíme solí a před podáváním posypeme opraženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť :-)
To zní jako skvělá kombinace , tento bulgur jsem ještě nejedla ,měla jsem ječmenný a ten jsem si zamilovala :) !
OdpovědětVymazatruneatandtravel.blogspot.com
Ječmenný jsem zase nikdy nejedla já. Většinou si kupuji ten špaldový :-) Ale bulgur s dýní je prostě TOP! :-)
VymazatZ dýně můžu všechno :) Rychlý jednoduchý recept.
OdpovědětVymazatTo já taky!! :-) A rychlé recepty mám nejradši.
Vymazat