Ledová káva

Nevím jak Vy, ale v takových vedrech jaká jsou teď,  nemám na horkou kávu vůbec chuť a připravuji si raději ledovou kávu nebo frappé. Udělala jsem si proto do zásoby ledové kostky, díky kterým si můžu osvěžující kávu připravit kdykoliv.

Budeme potřebovat:

  • kvalitní mletá káva
  • voda

Postup: Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Studenou kávu nalijeme do tvořítka na led a dáme ji zmrazit. Kávové kostky pak můžeme vhodit do studeného mléka a připravit si tak ledové kávové osvěžení. 



Dobrou chuť :-)

14 komentářů:

  1. Skvělý nápad! :O :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jednoduchý a přitom tak praktický! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, takovou ledovou kávu si taky vždycky dělám <3

    Me Adelaida

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Doma to jde, ale na kávu, kterou vám udělají profi kávovary to stejně nemá. :) Leda že byste si takový kávovar pořídili domů. Ne že by to nešlo. :-) Dneska už to nestojí svět. Já osobně preferuji domácí ledovou kávu tak, že si udělám cold brew a to pak dolévám našlehaným mlékem podle chuti. Mám radši ice coffe spíše kávovější. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Co si budeme, v létě není nic lepšího. Ještě mám hodně rád cold brew, ze kterého si občas dělám espresso tonic. To je fakt nakopávačka. :) Jelikož nám chodí káva do firem, tak si to občas připravujeme i v práci a teda musím říct, že je to vždycky takový zlatý hřeb porady. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ledová káva je pravda moc dobrá v zimě, ale už jste si v létě zkoušeli připravit kávu z moka konvičky nebo jste ještě takoví zabedněnci a jedete tu starou školu? Protože jestli jo, tak to se se mnou přestáváte na první dobrou bavit, ale opravdu. Já jsem ráda že se dělá káva i z tohoto v některých kavárnách.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku