Pečená skořicová jablíčka

Dnes mám pro Vás úžasně jednoduchý, ale zato chuťově úžasný recept. Miluji jablíčka ve všech podobách. Štrúdly, jablečné dezerty, přesnídávky nebo žemlovka .. to je prostě moje. A když se spojí chuť jablíček, skořice a oříškového másla, je úspěch zaručen.

Budeme potřebovat (na 4 pečená jablíčka):

  • 4 větší jablka
  • 8 lžic ovesných vloček
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 lžíce nasekaných lískových ořechů
  • 100 g lískooříškového másla
  • 4 lžíce medu nebo javorového sirupu

Postup: Jablka omyjeme, rozřízneme napůl a každý vnitřek jablka vydlabeme. Dávejte pozor, ať slupku úplně neprotrhnete. Vydlabanou hmotu pak můžete použít do jiného dezertu. Do mixéru vhodíme ostatní suroviny a rozmixujeme na hrubší hmotu. Tou pak plníme jablíčka, která vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut. Nahoře by Vám měla vzniknout křupavá krusta, ale vnitřek jablka zůstane krásně měkký. Podáváme ještě teplé.

Dobrou chuť :-)

3 komentářů:

 

Koupit kuchařku