Co na těstovinách miluji nejvíc je to, že jich existuje tolik druhů. Nemusíte jíst pořád jenom špagety a kolínka. Ráda při vaření experimentuji a proto jsem pro tento recept zvolila pappardelle. Jejich název pochází z italského pappare - "polykat". Koupit je můžete buď s rovným nebo vroubkovaným okrajem. Mě se hrozně líbí ty vroubkované. Vypadají na talíři tak krásně. Na těstovinách se rozhodně nevyplatí šetřit, protože to poznáte nejenom v chuti, ale i v kvalitě. Já kupuji těstoviny vyrobené ze 100% semolinové mouky. Nerozvaří se Vám a chutnají excelentně. No a když je zkombinujete s mým hráškovo-mátovým pestem, máte gurmánský zážitek zaručen!
Budeme potřebovat:
- pappardelle
- 1 hrnek rozmraženého hrášku
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- hrst mátových lístků
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
- sůl, čerstvě mletý pepř (dle potřeby)
Postup: Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat. Během mixování postupně přiléváme olivový olej. Vznikne nám hladké a jemné pesto. V případě potřeby ho dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Pesto smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
Tak to určitě vyzkouším! díky za tip! Coolinářka
OdpovědětVymazatUrčitě zkus a pak dej vědět, jak Ti chutnalo :-)
Vymazatmnam tak tohle vypadá hodně dobře :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) A taky že to dobře chutná :-)
VymazatTak to vypadá ovšem luxusně!!
OdpovědětVymazatthe-biggestfear.blogspot.cz
Pesto je na kolik porcí?
OdpovědětVymazatZáleží, kolik toho sníš :-) Já si dávám pesta hodně, takže to byla porce akorát pro mě .. ale klidně přidej trošku od všeho a budeš mít porce dvě :-)
VymazatStačí jedna porce, děkuji. :)
Vymazat