Pages

4. 2. 2015

Špenátovo-rukolový krém se smetanovými kuličkami

Miluju krémové polévky. Mohla bych je jíst pořád a obzvlášť když jsou extra husté s pořádnou porcí smetany a opečených krutonků. A přesně takový je tenhle špenátovo-rukolový krém, který jsem zjemnila smetanovým sýrem. Bude se Vám rozpouštět na jazyku a Vy se od něho nebudete chtít odtrhnout.

Budeme potřebovat (na 4 porce): 

  • 1/2 balení rukoly
  • 2 velké brambory
  • 1/2 balení baby špenátu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • smetanový sýr Fénix
  • špetka muškátového květu
  • sůl, pepř

Postup: Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Ze smetanového sýra se dají dělat krásné kuličky. Já jsem jich vhodila před podáváním do každé misky pár. Když je pak naberete lžičkou, krásně se Vám v puse rozpustí. Polévku můžete ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.

Dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Jé, mňam, špenátový krém taky miluju ♥ a sýrové kuličky vypadají výborně

    OdpovědětVymazat
  2. Většinu lidí co znám, tak špenát nesnáší.. Což vůbec nechápu. :o Já špenát miluji!! :3
    Skvěle to vypadá. :))

    http://barnewgirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji .. já taky miluju špenát, mohla bych ho jíst pořád :-)

      Vymazat