Včera večer jsem dostala obrovskou chuť na křupavé houstičky. A tak jsem si je prostě upekla. Protože není nad čerstvě upečené domácí pečivo, které si namažete máslem a s chutí se zakousnete. A tyhle houstičky jsou obzvláště vypečené. Je v nich totiž navíc čerstvý smetanový sýr z Jaroměřické mlékárny a to je teprve bomba. Joooo, pečení je prostě radost.
Budeme potřebovat (na 6 houstiček):
- 350 g špaldové mouky
- 200 ml mléka
- 50 g najemno nastrouhaného sýru Gouda
- 150 g Jaroměřický smetanový sýr Fénix
- 100 g másla (změklého)
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce mletého kmínu
- sezamová a slunečnicová semínka (na ozdobu)
- 1 vejce na potření housek
- sůl
Postup: Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Z těsta pak pleteme houstičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35-40 minut.
Dobrou chuť :-)
Tak to vypadá suprově. :o A ještě lepší pocit je, když mám Jaroměřice cca 10 km od domu. :3 *BNG*
OdpovědětVymazathttp://barnewgirl.blogspot.cz/
No tak super, jejich výrobky jsou fakt kvalitní .. takže šup nakoupit a můžeš se pustit do pečení :-)
VymazatAhoj Sůšo!
OdpovědětVymazatMám na tebe dotaz. Je nutný kastrólek s vodou do trouby stejně jako u chleba? Ptám se, protože mne tvoje houstičky absolutně okouzlily a chystám se na ně o víkendu :)
Ahoj, kastrůlek není nutný :-) Mě se houstičky úplně rozplývaly na jazyku, tak doufám, že se povedou :-)
VymazatDobrý deň.
OdpovědětVymazatZaujal ma Váš recept na houstičky a hlavne spojenie smotanového syra a špaldovej múky, tak som ho musela vyskúšať. Priznám sa, najprv som neverila, že či sa to bude vôbec dať jesť, ale keď som ich dopiekla a trocha vychladli, tak som zistila, že to sú tie najlepšie houstičky. Zvonka chrumkavé, zvnútra mäkké, dokonca aj po pár dňoch boli výborné. Ďakujem za nápad :)
Dobrý den, tak to jsem moc ráda, že Vám houstičky chutnaly. Musím říct, že jsou to jedny z nejlepších, co jsem kdy pekla. Přesně jak píšete. Uvnitř měkké a na povrchu krásně křupavé :-) A moc děkuji za pochvalu.
Vymazat