Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 4 velké brambory
- 1 velká cuketa
- 1 červená paprika
- 1/2 plechovky loupaných rajčat
- 1 větší cibule
- olivový olej
- zeleninový vývar
- mletá sladká paprika, majoránka, drcený kmín
- sůl, pepř
- trocha mouky na zahuštění (použila jsem pohankovou)
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme loupaná rajčata. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec zahustíme guláš trochou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve vodě. Podáváme s krajícem chleba.
Dobrou chuť :-)
To vypadá skvěle! Miluju guláše, hlavně klasický hovězí a tenhle určitě vyzkouším. Vypadá výborně :)
OdpovědětVymazatwww.sarkazelena.blogspot.cz
Mě právě klasický guláš s hovězím masem moc nechutná, já jsem spíš přes tu zeleninu. Tak vyzkoušej a uvidíš :-)
VymazatVypadá báječně!
OdpovědětVymazatZrovna včera jsem dělala guláš ze sojových kostek a jen se po něm zaprášilo.
Taky jsem uvažovala, že do něho dám sojové maso, ale nakonec byl tak hustý, že tam ani nebylo třeba :-) Ale sojové masíčko mám ráda :-)
VymazatTaky z něj dělám často, ráno namočím a večer je za pár minut hotová večeře.
Vymazatjé, tak tenhle gulášek by chutnal i mně :-)
OdpovědětVymazatMáte moc krásný blog :-)
Přeji hezký den :-) Lenča
zdravejist.blogspot.com
Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že se Vám u mě líbí :-)
VymazatNáhodou jsem narazila na Váš blog a jsem za to ráda :) Též nemusím klasické guláše,takže tento byl pro mě jasná volba :) a je naprosto luxusní! Děkuji...
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že Vám chutnal a snad se budete inspirovat i dalšími recepty :-) Děkuji za milý komentář.
Vymazattohle je naprosto dokonalý recept :-) dělám ho dost často na různé způsoby :-D obměňuju zeleninu podle sezony - je to na stejný způsob jako eintopf a husté polévky :-)), člověk se s tím nemusí složitě vařit a je to maximálně chutné a vydatné
OdpovědětVymazatSouhlas! Jednoduché, ale úžasné jídlo :-)
Vymazatvypadá skvěle, hodlám dneska vyzkoušet :) nemůžu laktózu
OdpovědětVymazatKolik dáváte toho zelinového vývaru?
díkyyy
500 ml bude stačit :-) Kdyby ne, můžete ještě přidat.
Vymazattak to asi vyzkouším, všechnu tuhle zeleninu běžne dusím dohromady, ale jako guláš s paprikou mě to nikdy nenapadlo jaroslava.krupickova@post.cz
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušejte, snad Vám bude chutnat :-)
VymazatMám rád klasický guláš, buřtguláš a všechny pochutiny z dušeného masa. Ale takhle zeleninový jsem ještě nikdy nezkoušel, rozhodně ho vyzkouším i podle vašeho receptu a uvidím, co na to moje přítelkyně řekne. :) Ona je hodně na zdravou výživu, já jsem ten, co u nás doma víc "prasí", jak se tak říká. :)
OdpovědětVymazat