Pages

10. 12. 2014

Jáhlové kuličky

Miluju nepečené vánoční cukroví. Takový ten jednoduchý druh uplácaný z pár ingrediencí, který je rychle hotový a může se hned jíst. A nejlepší je cukroví, které necháte několik dnů venku v mrazu na balkoně a pak ho chroupete u sledování vánočních pohádek :-) A právě takové cukroví si můžete udělat podle mého receptu. Jáhly jsou navíc moc zdravé, neobsahují lepek a vše je slazenou pouze datlovým sirupem.

Budeme potřebovat (na cca 20 ks):

  • 150 g jáhel
  • 40 g mletých lískových oříšků
  • 1 lžíce mletých slunečnicových semínek
  • 50 g kokosu
  • 5 lžic datlového sirupu

Postup: Jáhly spaříme třikrát v horké vodě, abychom je zbavili nepříjemné chuti. Poté je uvaříme doměkka. Jakmile jsou jáhly měkké, rozmixujeme je na hladkou kaši. Přidáme ostatní ingredience a tvoříme kuličky, které poté ještě obalíme v kokosu. Kuličky doporučuji šoupnout na pár hodin do lednice a až pak jíst.

Dobrou chuť :-)


5 komentářů:

  1. Jáhly miluju a tvůj recept vypadá fantasticky! :) Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Určitě je vyzkoušej .. je to zase něco jiného, než klasické cukroví :-) Letos je budu dělat zase!

      Vymazat
  3. Super ! Bez vajec, másla :) lepku !!! Super super super ! Ty budu určitě dělat :)
    Moc děkuju za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za pochvalu, jsem ráda, že se Vám recept líbí :-)

      Vymazat