Nedávno jsem dostala nabídku ochutnat zajímavé produkty z e-shopu DAY Spa Shop, který se zabývá prodejem přírodních a ájurvédských produktů z Indie, Srí Lanky a okolí. Dokonce si sami i některé z produktů vyrábí - například Ghí, různé druhy olejů, bezlepkové mouky, veganské tyčinky nebo třeba kosmetiku. A protože ráda objevuji nové chutě, nabídku jsem přijala a sepsala jsem pro vás recenzi.
Jako první jsem si vybrala ájurvédský čaj BIO Hari čaj 3. čakra Manipura. Dle starověké moudrosti existuje v lidském organismu 7 základních energetických center - ČAKER. Každá čakra zobrazuje stav místa, ve kterém se nachází. Tento čaj harmonizuje právě 3. čakru nazývanou také solar plexus - je to čakra osobní síly, bystrosti a vůle. Čaj obsahuje zázvor, fenykl a skořici a chutná opravdu výborně. Miluji zázvor, který je v čaji opravdu hodně cítit. Ve složení najdete mimo jiné i kakaové boby, anýz, kardamom, kurkumu, černý pepř a hřebíček. Všechny suroviny pochází z ekologického zemědělství.
Další produkt, který mě zaujal byla Khatta Meetha - sladko pálivá směs křupavých nudliček z cizrnové mouky, pufované rýže, hrášku a arašídů. Před několika lety jsem si tuhle směs dávala v jedné čajovně a moc mi chutnala, tak jsem byla zvědavá, jestli mi bude chutnat i teď. A musím říct, že je pořád stejně dobrá. Bála jsem se, že bude pálit až moc, ale chuťově byla tak akorát. Jednu věc bych ovšem téhle směsi vytkla a to, že se hrozně špatně jí. Cizrnové nudličky "vyzobete" v pohodě rukama a na ostatní si raději vezměte lžičku :-D
Pokud milujete sezamovou pastu, určitě musíte vyzkoušet i tohle RAW čokoládové Tahini. Tahini je pasta, která se vyrábí ze za studena mletých sezamových semínek a používá se především v kuchyni Blízkého a Středního Východu. Většina ji určitě bude znát z cizrnového hummusu, do kterého se sezamová pasta přidává. Tohle čokoládové Tahini jsem si zamilovala na první ochutnání. Kombinace sezamových semínek s akátovým medem, kakaem a karobem je prostě geniální. Čokoládovou pastu můžete mlsat jen tak ze lžičky nebo ji použít do přípravy různých dezertů a cukroví. Sezamová semínka obsahují navíc i velké množství bílkovin, vitamíny E, B a minerální látky jako vápník, železo, zinek, draslík či fosfor.
Bylinkovou strouhanku jsem si vybrala proto, že doma milujeme kuřecí řízečky. Většinou si bylinkovou strouhanku připravuji sama, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Vyrábí ji česká značka RAMDAM podle vlastní receptury. Během smažení nepřijímá v takovém množství tuk a vodu jako klasické strouhanky, kůrka zůstává křupavá a obalovaná surovina šťavnatá. Doma nepřipravuji moc smažených jídel, většinou peču vše v troubě. Proto jsem byla zvědavá, jestli bude strouhanka křupavá i povytažení z trouby a musím říct, že jsem byla opravdu mile překvapena. Maso bylo uvnitř krásně šťavnaté a na povrchu perfektně křupavé. Strouhanku můžete použít i na obalení zeleniny, ryb nebo sýrů.
Jako poslední jsem si vybrala restovaný Mung Dál. Jedná se o restované půlené fazole mungo. Zvolit můžete mezi pikantní a slanou příchutí. Já jsem si vybrala slanou příchuť a ze všech těch pochoutek, které jsem měla možnost ochutnat, mě Mung Dál překvapil asi nejvíc. Je to takové super slané chroupání k televizi, třeba místo chipsů. Upřímně jsou tyhle fazolky tak trochu návykové a jakmile je jednou ochutnáte, budete chtít víc a víc :-D
A co byste si z e-shopu vybrali vy?
0 komentářů:
Okomentovat