Polévka Gazpacho

Už jste někdy připravovali studenou polévku? Pokud ne, tak určitě vyzkoušejte španělskou zeleninovou polévku gazpacho. Je opravdu velmi rychlá a v těchto horkých dnech přijde vhod. Základ tvoří rajčata, bylinky a čerstvá zelenina. Stačí vše naházet do mixéru a za pár minut máte hotovo. 


Budeme potřebovat (na 4 porce): 

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 červená paprika
  • ½ salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • ¼ červené cibule
  • ½ lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř 

Postup: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vše vhodíme do mixéru, přidáme plechovku rajčat, česnek, bazalku, červenou cibuli, balzamikový ocet a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka. Polévku ochutíme solí, čerstvým pepřem a podáváme.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku