Pohanková kaše bez vaření

Často si po ránu dělám své vlastní kaše. Většinou to nechávám na víkend, kdy mám dost času a můžu si se snídaní vyhrát. Miluji pohanku a proto jsem se rozhodla připravit pohankovou kaši. Tahle bude ovšem bez vaření a bez dlouhých příprav. Ideální je pohanku konzumovat namáčenou nebo naklíčenou. Jen tak nepřijdete o cenné látky, které obsahuje. Pak už jen stačí všechno rozmixovat, ozdobit a máte hotovo.


Budeme potřebovat (pro 2 osoby):


  • 100 g pohanky
  • 50 g kešu ořechů
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 1 zralý banán
  • 1 lžička skořice
  • datlový nebo kokosový sirup (dle chuti)
  • špetka soli

Postup: Pohanku dáme společně s kešu ořechy do misky, zalijeme vodou a necháme namáčet nejlépe přes noc. Ráno vodu slijeme, vše propláchneme a vsypeme do mixéru. Přidáme skořici, špetku soli, banán, rostlinné mléko a vše rozmixujeme dohladka. V případě potřeby přidáme ještě trochu mléka nebo vody. Hotovou kaši ochutíme datlovým nebo kokosovým sirupem, naservírujeme do misek a ozdobíme dle fantazie. 

Dobrou chuť :-)


4 komentářů:

  1. Díky za hodně zajímavý recept.Hned ráno,na Velikonoční pondělí,si takovou dobrotu připravím.

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné!Mě by nenapadlo připravit si pohanku,jen tak,jenom namočenou.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku