Kokosová mléčná rýže s jahodami

Miluji ty pomalé ranní snídaně. Člověk nikam nespěchá a má čas připravit si něco dobrého. Dnes se u nás snídala mléčná rýže s kokosovým mlékem a čerstvými jahodami. Tahle kombinace je prostě neodolatelná, vyzkoušejte a uvidíte.


Suroviny (na 2 porce): 


  • 140 g kulatozrnné rýže
  • 200 ml vody
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového nebo řeckého jogurtu
  • čekankový sirup nebo med (dle chuti)
  • pár kapek vanilkové esence
  • špetka soli
  • jahody
  • jahodový sirup

Postup: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nepropláchnutou rýži, čekankový sirup a špetku soli. Za stálého míchání vaříme cca 30 minut. V případě potřeby přilijte během vaření další vodu. Jakmile se voda vyvaří, přidáme kokosové mléko a vaříme dalších cca 10 minut do změknutí rýže. Do teplé rýže vmícháme jogurt, přidáme pár kapek vanilkové esence a opatrně promícháme. Hotovou rýži naservírujeme do misek, přelijeme jahodovým sirupem a ozdobíme nakrájenými jahodami. 

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Sklízí se jahody a přesně tohle jsem potřebovala, v sobotu nebo v neděli určitě udělám k snídani, děkuji

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku