Čokoládovo-mátové hvězdičky

Na tenhle recept jsem se chystala už hodně dlouho. Bohužel se mi nedařilo nikde sehnat opravdu kvalitní mátový olej. Až jsem se seznámila s Pavlou z blogu foodnotes.cz, která si nedávno založila svůj e-shop s bio esenciálními oleji. Všechny oleje jsou v potravinářské kvalitě a proto je můžete bez obav použít k přípravě sladkých nebo slaných dobrot. Mátový esenciální olej je velmi koncentrovaný a do jídla stačí přidat opravdu jen pár kapek. Vyzkoušejte tyhle čokoládovo-mátové hvězdičky a uvidíte, že vás vystřelí do chuťového nebe.

Budeme potřebovat (na 8 ks):


Postup: Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Připravíme si silikonové formičky na muffiny a na dno každé formičky vlijeme lžíci rozpuštěné čokolády. Formičky vložíme cca na půl hodinky do mrazničky a počkáme až čokoláda zatuhne. 

Mezitím si připravíme mátovou náplň. Do kokosového másla vsypeme zelený čaj, přidáme mátový olej a vše společně promícháme. Pokud použijete kupované kokosové máslo, které se prodává většinou v tuhé podobě, doporučuji rozpustit ho nejprve ve vodní lázni. Mátovou náplň vlijeme na ztuhlou čokoládu a opět vložíme formičky do mrazničky. Jakmile prostřední vrstva zatuhne, nalijeme na ni čokoládovou vrstvu a opět necháme ztuhnout.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku