Linecké cukroví ze špaldové mouky

Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře :-)

Budeme potřebovat (na 2 plechy):


Postup: Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota těsto. Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary. Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova. Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.

Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. linecké dělám každý rok, tentokrát zkusím tuto verzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky peču linecké každý rok, ale tohle špaldové u mě jednoznačně vede :-)

      Vymazat
  2. Děkuju za recept, letos jsme se rozhodli pro zdravé cukroví a tohle se bude hodit ��

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, recept jsem zkoušela, akorát jsem byla zklamaná, těsto se strašně drolilo, nevypadla v receptu nějaká ingredience? Já nakonec přidala ještě máslo a ještě jeden žloutek, abych těsto nemusela celé vyhodit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí ... každopádně z receptu žádná ingredience nevypadla. Není to holt klasické linecké těsto plné másla. Pekla jsem letos podruhé a vždy vyšlo perfektně.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz