Karotková šťáva se zázvorem a Goji

Před měsícem jsem měla narozeniny a jako dárek jsem si vybrala odšťavňovač. Řeknu Vám, že lepší přístroj jsem si vážně nemohla přát. Každé ráno si připravuji čerstvou šťávu z ovoce a zeleniny, která nastartuje moje tělo a cítím se tak mnohem lépe. Baví mě vymýšlet různé kombinace chutí a barev. Dnes ráno jsem si připravila karotkovou šťávu s řapíkatým celerem, mandarinkou a se zázvorem. Abych podpořila účinky téhle vitamínové bomby, rozmixovala jsem do šťávy ještě hrst sušených plodů Goji. Je totiž dokázáno, že pravidelná konzumace plodů kustovnice výrazně podporuje obranyschopnost a imunitu těla.

Budeme potřebovat (na 350 ml):

  • 3 středně velké karotky
  • 1 mandarinka
  • 2 řapíky celeru
  • kousek zázvoru
  • hrst sušených plodů Goji

Postup: Karotku, mandarinku, řapíkatý celer a zázvor odšťavněte. Připravenou šťávu přelijte do mixéru, vsypte hrst sušených plodů Goji a vše společně rozmixujte.


Na zdraví :-)

6 komentářů:

  1. To je super! :) já dostala odšťavňovač k Vánocům, ale zatím jsem zkoušela jen nějaké pomerančové džusy (takový džus teda v obchodě neseženu :)), ale nemůžu se dočkat, až bude léto a zahrádka bude plná zeleniny a ovoce :) určitě budu ráda, když bude na blogu víc receptů na šťávy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odšťavňovač je super věc. Mě hrozně baví kombinovat a zkoušet jednotlivé chutě. Ale je pravda, že teď v zimě se toho moc vymyslet nedá, takže se taky těším na léto :-) A recepty na šťávy na blogu určitě budou i další.

      Vymazat
  2. Můžu se zeptat jakou značku odšťavňovače máš? A ten odpad, který z něj leze, je suchý? Hledám nějaký odšťavňovač, který to všechno pořádně vymačká :) A ještě jedna otázka. Myslíš, že tvůj odšťavňovač by odšťavil i rybíz? Moc děkuju za odpovědi Luca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mám Catler JE 4010. Nejdřív jsem přemýšlela nad šnekovým, ale nakonec jsem se rozhodla pro tenhle vysokootáčkový a dobře jsem udělala. On teď patří mezi nejprodávanější odšťavňovače a všichni si ho chválí. Odpad je vážně úplně vyždímaný, až jsem se divila. Drť je hezky suchá. Rybíz bych asi moc nedoporučovala. Tyhle typy ovoce s pecičkama se hodí spíše do nějakého lisu. Ty zrníčka by odšťavňovač zanášela :-(

      Vymazat
  3. Dnes jsem si jí udělala k snídani a teda mňamka :) odšťavňovač používám často, ale dělám spíše ovocné šťávy..těch zeleninových jsem se nevím proč bála..no každopádně zbytečně :D k tomu jsem si udělala tu pohankovou kaši a supr den může začít :) Díky za Tvůj blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář, jsem ráda, že se Ti můj blog líbí. Zeleninových šťáv se vůbec bát nemusíš. Naopak by šťávy měly obsahovat více zeleniny, než ovoce, protože je v něm dost cukru. Já jsem si oblíbila ještě šťávu z jablka, limetky, kiwi a řapíkatého celeru :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku