Banánovo-sezamový chlebíček s tahini

Dnes mám pro vás další tip, jak využít sezamovou pastu tahini v kuchyni. Minule jsem pekla výborné tahini brownies a dnes to bude legendární banana bread v upravené verzi. Pokud jste sezamovou pastu ještě nikdy nezkoušeli, určitě to napravte. S její pomocí se dá vykouzlit např. skvělý dresing nebo zdravá pomazánka :-)

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky celozrnné hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1/4 hrnku sezamové pasty tahini
  • 2 rozmačkané zralé banány
  • 3 lžíce datlového sirupu (můžete použít i med nebo třtinový cukr)
  • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
  • sezamová semínka
  • kokosový olej (na vymazání formy)

Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme hladké těsto. Formu na chlebíček vymažeme kokosovým olejem a vlijeme do ní připravené těsto. Vršek posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40-45 minut. Hotový banánový chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky, pokapeme je sezamovou pastou a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Vyzkoušej a dej vědět, jak ti chlebíček chutnal :-)

      Vymazat
  2. zajímavá chuť. místo klasické tahini jsem přidala tahini s medem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahini s medem musím taky vyzkoušet, díky za tip :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz