Salát s hruškami a sýrem Bleu d´Auvergne

V poslední době jsem si hodně oblíbila saláty. I když jejich sezona teprve přijde, rozhodně neuškodí, když si připravíte takový salátek třeba i během zimních měsíců. Tentokrát jsem zvolila kombinaci špenátu, hrušek, vlašských ořechů a sýru Bleu d´Auvergne. Ten pochází z Francie a je napodobeninou věhlasného sýra Roquefort. Bleu d´Auvergne poznáte jednoduše podle velmi hutného smetanového těsta světle žluté barvy, které je místy poseté otvory a zelenomodrými žilkami. Má příjemně pikantní chuť a skvěle se hodí k bílým vínům. Tak co, už se Vám sbíhají sliny?

Budeme potřebovat: 

  • listový špenát
  • 1 hruška
  • sýr Bleu d´Auvergne
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tmavého balzamikového octa
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • javorový sirup (nemusí být)
  • sůl

Postup: Nejprve si připravíme zálivku. Tu si vyrobíme tak, že v misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, dijonskou hořčici a sůl (podle chuti). Pokud máte raději sladší variantu, můžete přidat ještě kapku javorového sirupu. Na talíř naservírujeme listy špenátu a nakrájené hrušky. Vše posypeme rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy. Salát nakonec zakápneme zálivkou a můžeme podávat.


Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku