Lemon curd

Lemon curd je úžasná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Jeho příprava Vám zabere jen minimum času a výsledek ohromí Vaše chuťové buňky. Tento citrónový krém má mnoho využití. Můžete ho použít jako polevu na lívance, cheesecake nebo si s ním namazat ráno čerstvou vánočku. A pokud ho nestihnete spotřebovat ihned, můžete ho v uzavřené sklenici skladovat v lednici až dva týdny.

Budeme potřebovat (na 2 menší sklenice):

  • 50 g čerstvého másla
  • 4 žloutky
  • 3 velké BIO citróny
  • třtinový cukr (dle chuti)

Postup: Do menšího hrnce nastrouháme kůru ze tří citrónů. Pak z nich vymačkáme veškerou šťávu a vlijeme ji do hrnce. Přidáme žloutky, máslo a třtinový cukr. Všechny suroviny zahřejeme ve vodní lázni a metličkou je mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustý krém. Ten pak můžete ihned použít nebo ho přelít do sklenice a uskladnit.


Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

  1. Vypadá to báječně :) Super tip, který ráda vyzkouším. Mám ráda rychlé tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Taky mám ráda rychlé recepty a tenhle je navíc ještě moooc dobrý :-)

      Vymazat
  2. O lemon curdu všichni básní a já ho ještě nikdy neměla :D ,citron a citronový věci mám ale moc ráda :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý je moc dobrý lemon curd z M&S ... ten jsem ale ještě neměla. Každopádně není nad domácí výrobu :-D Je to fakt mňamka :-)

      Vymazat
  3. Já ho ještě také nikdy neměla, ale často ho vídám na food blogách a už ho chci hrozně moc ochutnat :) tak třeba se do něj pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď je ta správná příležitost :-) Zaručuji úspěch .. a můžeš ho použít v podstatě kamkoliv, je hrozně univerzální :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku