Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

Zhruba před měsícem mě oslovila redaktorka časopisu Blesk pro ženy s nabídkou na publikování mého receptu v časopise. Podmínka byla vytvořit nějaký pokrm s houbami. Těch mám na blogu málo a proto jsem začala uvažovat, co bych připravila. Už jako malá jsem ráda chodila na houby a moje vášeň mi zůstala dodnes. Miluji žampiony a proto byly moje jasná volba. Žampiony jsou navíc úžasné v tom, že si je můžete připravit v jakoukoliv roční dobu. Bruschetta je skvělá jako předkrm před hlavním jídlem a vůně tymiánu Vás naladí na další chod.

Budeme potřebovat:

  • bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
  • 250 g žampionů
  • 250 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • parmezán
  • přepuštěné máslo
  • čerstvý tymián
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.

Dobrou chuť :-)

1 komentářů:

  1. Taky mám hřiby moc ráda. Z nějakého neznámeného důvodu jsem ale jako malá neholdovala příliš žampionům, díky Bohu jsem zavčas objevila svou chybu a teď už jsou na mém jídelnčíku vcelku pravidelně! :) Recept vypadá moc dobře!

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku