Pane Bianco

Nedávno jsem absolvovala kurz vaření v Chefparade v Praze. Celý kurz se nesl v duchu italské kuchyně a moc se mi líbil. Už od rána jsme připravovali samé dobroty a protože jsem chtěla, abyste si nějakou dobrotu mohli připravit i sami doma, rozhodla jsem se upéct Pane Bianco (neboli bílý chléb) a sdílet s Vámi jeden recept z kurzu. Snad se Vám bude líbit a budete z něj nadšení stejně, jako já.

Budeme potřebovat: 

  • 500 g bílé mouky na chleba nebo na pizzu 
  • 200 ml vlažné vody
  • 1/2 balíčku sušeného droždí 
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl
  • bylinky (oregáno, bazalka ...)
  • sušená rajčata, olivy apod.

Postup: Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu. Vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku necháme těsto odpočinout na teplém místě cca 20 min. Bochánek pak vytvarujeme do požadovaného tvaru, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v troubě na 195°C cca 25 minut.


Dobrou chuť :-)

9 komentářů:

  1. Ten vypadá krásně. Až nebude takové vedro, rozhodně vyzkouším! :) Právě u mě na FOODblogu probíhá Summer GiveAway o dva velké oleje společnosti Bohemia Olej. Budu ráda, když se zúčastníš! Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá přímo k nakousnutí :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jen to vidím , napadá mě....chci do Itálie!!!

    OdpovědětVymazat
  4. To vypada uzasne ! Muzu se vas zeptat kde muzu sehnat tuto mouku :) ?

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku