Sladká kuchařka + Food Revolution Day

V dnešním článku bych Vám chtěla představit úžasnou kuchařku z produkce Jamie Oliver´s FOOD Tube, což je komunitní kanál Jamieho Olivera na YouTube, který sleduje více než milion odběratelů. Kniha vyšla v prosinci minulého roku a okamžitě se stala velkým hitem.


Autorkou kuchařky je talentovaná cukrářka Jemma Wilson, která vede cukrárnu jménem Crumbs & Doilies. S Jamiem se setkali před mnoha lety na jednom z pouličních festivalů, kde měla svůj stánek. Jemma je naprostý samouk, ovšem kvalita jejich dortů a moučníků je prostě mimořádná. Jsou až směšně dobré, dobré tak, že Vám málem způsobí srdeční zástavu.


To, jak dorty vypadají a chutnají, připomíná Jemmě různá roční období. Proto je Sladká kuchařka rozdělena podle sezony na jaro, léto, podzim a zimu. Ať už tedy bude jakákoliv roční doba, budete si pokaždé moci vybrat nějakou tu úžasnou dobrotu. V kuchařce není nic příliš komplikované, takže nemáte žádnou výmluvu, proč to nezkusit. Hlavní je míchání chutí a vůni. Jakmile si tedy pár receptů vyzkoušíte, klidně s nimi začněte trošku kouzlit. Fantazii se meze nekladou.


Kuchařka má celkem 128 stran. Možná není rozsáhlá, ale přímo praská ve švech spoustou skvělých receptů, které Vám budou nekonečnou inspirací. Každý recept doprovází nádherné barevné fotografie, jejichž autorem je talentovaný fotograf David Loftus.

Kniha vyšla v nakladatelství MLD Publishing, které publikovalo mimo jiné i další kuchařky z produkce Jamie Oliver´s FOOD Tube. Za zmínku stojí například:


Jamie Oliver se ale nevěnuje jen vaření. Někteří z Vás již možná zaslechli o celosvětové kampani FOOD REVOLUTION DAY. Jamie v ní vyzývá všechny k boji proti obezitě dětí. Dětská obezita totiž roste alarmujícím tempem a proto je důležité tento problém řešit. Poutavým a zábavným způsobem se Jamie snaží děti učit, jak jíst zdravěji a jaké potraviny jsou pro jejich zdraví nejlepší. Jeho cílem je, aby byly tyto znalosti povinnou součástí každého školního vzdělávacího programu po celém světě.


Na podporu celé akce vznikla petice, kterou můžeš podepsat i TY. S dostatkem hlasů milionů lidí na celém světě Jamie věří, že dokáže vytvořit hnutí, které bude natolik silné, aby tyto změny prosadilo.



4 komentářů:

  1. Na tuto kuchařku už také nějakou dobu koukám, ale už mám tolik sladkých kuchařek, že pořád ještě odolávám :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 90% receptů v ní jsou samé cupcaky, tak pokud je máš ráda, určitě doporučuji si ji pořídit :-)

      Vymazat
  2. Kuchařka vypadá moc zajímavě! A Jamieho obdivuju za to, co dělá. Má fajn pořady, nemyslím jen ty vařící, ale kde právě mluví o té obezitě, a jak jí bránit, jak změnit životní styl :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojooo, Jamie je prostě borec :-D .. a doufám, že se mu celá akce povede :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku