Eintopf

Nedávno jsem si u Marks & Spencer koupila jejich úžasný eintopf v plechovce. Aby bylo jasno, běžně si polotovary nekupuji, ale spěchala jsem do práce a potřebovala jsem si rychle koupit nějaký oběd, který si bych si už jen ohřála. U M&S mám aspoň jistotu, že do polévek nepřidávají žádné konzervanty a umělé přísady. No a protože mi polévka moc chutnala, rozhodla jsem se ji uvařit i doma. Původně je Eintopf německé jídlo, které se vaří v jednom hrnci a obsahuje spoustu různých surovin. Já jsem použila vše, co mám ráda a co bylo zrovna po ruce. Množství surovin záměrně neuvádím, aby si každý mohl připravit tolik, na kolik má chuť.

Budeme potřebovat: 

  • červená cibule
  • pasírovaná rajčata
  • brambory
  • černá čočka beluga
  • červená čočka
  • kukuřice
  • čerstvá rajčata
  • kari
  • uzená paprika
  • zeleninový vývar
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana (na ozdobu)
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup: Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit cca 10 minut. Po deseti minutách přisypeme červenou čočku, černou čočku a kukuřici. Vaříme do změknutí všech surovin. Na závěr eintopf ochutíme solí a pepřem. Před podáváním ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájeným koriandrem. 

Dobrou chuť :-)


8 komentářů:

  1. Eintopf vypadá skvěle, takové "směsi" mám nejradši ;-) alias co dům dal

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle co dům dal bych si hned dala, a krásná fotka, hned mám na tu dobrotu chuť :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja miluju Rakouskou polevku a tuhle urco zkusim!

    OdpovědětVymazat
  4. nešel by poměr surovin ani orientačně uvést?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro dva: 1/2 větší cibule nebo 1 malá, 1/2 plechovky rajčat, 2 velké brambory, hrst červené a hrst černé čočky, 2 velká čerstvá rajčata, hrst sterilované nebo mražené kukuřice, 500 ml vývaru, špetka kari a uzené papriky.

      Vymazat

 

Koupit kuchařku