Tuňákovo-celerový sendvič

Sendviče, to je moje. Kdysi jsem si kupovala takové ty trojhránky z automatu. Jenže v něm byly různé druhy a můj oblíbený sendvič s tuňákem byl vždycky schovaný až vzadu. Už tenkrát jsem věděla, že to není nic zdravého, ale nemohla jsem tomu odolat. Dnes už si ale dělám svoje vlastní a vím, že v nich jsou jen ty nejlepší suroviny. Pojďte si jeden takový sendvič udělat spolu se mnou.

Budeme potřebovat:

  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě Calvo (160 g)
  • 2 plátky žitného chleba
  • 1/2 bulvy malého celeru (nastrouhaného nahrubo)
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 bílý řecký jogurt
  • hrst nasekané petrželky
  • listový salát
  • ředkvičky
  • sůl, pepř

Postup: V misce smícháme nastrouhaný celer s řeckým jogurtem. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a petrželku. Nakonec vmícháme tuňáka a ochutíme solí a pepřem. Připravenou směs namažeme na plátek žitného chleba, ozdobíme salátem, ředkvičkou, přiklopíme druhým plátkem a máme hotovo.

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Kdybych mohla ryby, hned zítra bych si ho dala! :) A gratuluju za krásné umístěný v food blogerů.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, ty nemůžeš ryby, jakto? Jsi alergická? Já ryby miluju, nemohla bych bez nich být .. a tuňáky obzvlášť :-) A moc děkuji za gratulaci :-)

      Vymazat
  2. A teď zásadní otázka - jak se do toho zakousnout, aniž by to všude "nevyjelo"? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, takovou otázku už mělo víc lidí :D Tak samozřejmě na fotku jsem to musela naaranžovat :p ale normálně si toho do sendviče dávám mnohem méně, aby se to pak dalo jíst, to je jasné :D

      Vymazat

 

Koupit kuchařku