Jáhlová kaše s pistáciemi a čokoládou

A zase ty jáhly. Na blogu najdete spoustu receptů z jáhel, ale jedno mé oblíbené jídlo přece jenom chybí. Je to jáhlová kaše - má oblíbená snídaně. Vařím si ji, když mám ráno spoustu času (většinou o víkendu) a nikam nespěchám. Jáhly krásně nasáknou všechno mléko a když do kaše nakonec vmícháte přepuštěné máslo, dostanete lahodu, ke které se budete pořád vracet.

Budeme potřebovat (na 1 porci):

  • 90 g jáhel v suchém stavu 
  • 200 ml rostlinného mléka 
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • pistácie 
  • kvalitní hořká čokoláda 
  • špetka soli 

Postup:
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko. Hrnec odstavíme z plotny a do horké kaše vmícháme lžíci přepuštěného másla. Na talíři ozdobíme nasekanými pistáciemi, hořkou čokoládou a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)

15 komentářů:

  1. To vypadá fantasticky! Dát si pistácie do kaše mě ještě nenapadlo, ale v kombinaci s tou čokoládou to musí být úplný ráj! :-) Děkuji za další skvělý tip na vyzkoušení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak .. kombinace pistácií a čokolády je prostě božská :-)

      Vymazat
  2. Dokonalost!! :-) Pistácie miluju :-) Vyzkouším o víkendu, až budu mít pěkně klídek a čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Určitě je lepší, nechat přípravu kaše na víkend a pak si ji v klidu pěkně vychutnat :-)

      Vymazat
  3. Na cokoli dáš čokoládu nebo pistácie tak hned miluji :)))) Moje dvě nejoblíbenější suroviny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak tuhle kaši si zamiluješ určitě!! :-)

      Vymazat
  4. Vypadá skvěle :-) Já teď mám jáhlovou kaši od Mixit a i když taky dobře vypadá, nějak se s ní nemůžu sžít... I když dám víc kaše a málo mléka, tak je výsledná hmota strašně řídká - přijde mi, že snad piju jen samotný mlíko :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) No, já jsem měla od Mixit kdysi kaši, myslím, že se jmenovala "bobule v rejži" a byla strašně přeslazená :-/ Tu jejich jáhlovou jsem neměla ..ale raději volím domácí výrobu, protože si ji můžu připravit podle sebe a je to v podstatě rychlovka :-)

      Vymazat
    2. Jo jo, bobule jsem taky měla. Ty byly boží, moc mi chutnaly. V té jáhlové od nich by měly být snad jen jáhly, ovoce a nějaké sladidlo samozřejmě... ale je to fakt divný, překvapila mě ta konzistence.

      Vymazat
  5. Musela som si dat do prekladaca, ze aka je to kasa :D pšeno este doma nemam, ale uz viem co z neho urobim ako prve ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, já bych zase nevěděla, co je pšeno :D Tak zkus, je to jedna z nejúžasnějších kaší, kterou jsem zatím jedla :-)

      Vymazat
    2. Konecne som sa k nej dostala :-D je vyyyyyyborna :-) a aj moj muz povedal, ze moze byt a to je vysoke hodnotenie u neho :-D

      Vymazat
    3. Jééé, tak to jsem moc ráda :-)

      Vymazat
  6. Dneska jsem měla svojí první jáhlovou kaši a opravdu vynikající :)
    Budu jí dělat častěji !!!
    Děkuji za inspiraci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za milý komentář a jsem ráda, že Ti chutnala :-)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři