Miluji ty pomalé ranní snídaně. Člověk nikam nespěchá a má čas připravit si něco dobrého. Dnes se u nás snídala mléčná rýže s kokosovým mlékem a čerstvými jahodami. Tahle kombinace je prostě neodolatelná, vyzkoušejte a uvidíte.
Suroviny (na 2 porce):
- 140 g kulatozrnné rýže
- 200 ml vody
- 150 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kokosového nebo řeckého jogurtu
- čekankový sirup nebo med (dle chuti)
- pár kapek vanilkové esence
- špetka soli
- jahody
- jahodový sirup
Postup: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme nepropláchnutou rýži, čekankový sirup a špetku soli. Za stálého míchání vaříme cca 30 minut. V případě potřeby přilijte během vaření další vodu. Jakmile se voda vyvaří, přidáme kokosové mléko a vaříme dalších cca 10 minut do změknutí rýže. Do teplé rýže vmícháme jogurt, přidáme pár kapek vanilkové esence a opatrně promícháme. Hotovou rýži naservírujeme do misek, přelijeme jahodovým sirupem a ozdobíme nakrájenými jahodami.
Dobrou chuť :-)
Sklízí se jahody a přesně tohle jsem potřebovala, v sobotu nebo v neděli určitě udělám k snídani, děkuji
OdpovědětVymazatDoufám, že Vám bude chutnat :-)
Vymazat