Pages

15. 10. 2020

Krémová květáková polévka se sýrem Grana Padano

Milujete husté krémové polévky, které vás zahřejí na těle i na duši? Já ano, obzvlášť teď v tomhle chladném počasí. A proto jsem si pro vás připravila recept na tenhle výborný květákový krém. Polévka je vydatná a s kouskem pečiva klidně nahradí i hlavní jídlo. Brambory polévku zahustí a přitom je v chuti vůbec nepoznáte. Třešničkou na "dortu" je sýr Grana Padano, který se v polévce krásně rozpustí.

Budeme potřebovat (pro 4 osoby): 

  • ½ hlávky květáku
  • 2 středně velké brambory
  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku
  • 120 ml 12% smetany 
  • 50 g sýru Grana Padano 
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • sůl, čerstvě mletý pepř 

Postup: V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, růžičky květáku a brambory. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme mixérem do hladka a poté ji vrátíme zpět do hrnce. Do polévky vlijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr Grana Padano a polévku ještě lehce prohřejeme, aby se sýr rozpustil. Před podáváním polévku ozdobíme opečeným květákem a bagetkami.

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat