Roztomilá razítka na sušenky s vánočními motivy mám z e-shopu TESCOMA.
Budeme potřebovat (na 20 sušenek):
- 200 g jemně mleté špaldové mouky
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 2-3 lžíce medu
- 2 lžičky mletého kardamomu
Postup: Do mísy vsypte mouku, přidejte vychlazené máslo, žloutky, med a kardamom. Pomocí rukou vypracujte hladké těsto a nechte ho vychladit nejlépe přes noc v lednici. Druhý den těsto vyválejte na cca 0,5 cm tlustý plát a pomocí razítek vykrajujte sušenky. Naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte je v troubě vyhřáté na 170 stupňů cca 10-12 minut.
Dobrou chuť :-)
Jednoduché a krásné :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatVypadají moc pěkně a určitě budou moc dobré. Ty vánoční motivy jsou fajn - já mám z Tescomy ty zvířátka :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Jéé, nevěděla jsem, že mají i zvířátka, musím se po nich mrknout taky :-)
Vymazatsuper
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatNádhera... Že bych ještě nakoupila ta razítka? :)))
OdpovědětVymazatUrčitě! Razítka jsou super a sušenky samozřejmě taky :))
VymazatDobrý den! Máte moc hezký blog, díky za nápady! :) Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou tyhle sušenky hned po upečení měkké, nebo se musí nechat rozležet. A máte nějaký konkrétní osvědčený tip špaldové mouky? Mám doma "babiččinu volbu" a někdo mi říkal, že to není zrovna nejlepší volba... Díky moc za odpověď, chystám se zítra péct pro tchýni. ;)
OdpovědětVymazatDobrý den, moc děkuji za pochvalu :-) Sušenky jsou po upečení křehké, přirovnala bych je k máslovým sušenkám. Babiččinu volbu mám ráda a často ji používám, dobrá je také mouka Bioharmonie :-)
VymazatDíky moc za odpověď! Jdu tedy na pečení, tak držte pěsti, ať to dopadne... ;)
VymazatBudu držet palce :-) Dejte pak vědět, jak dopadly.
VymazatDobrý večer, recept vypadá krásně. Můžu se zeptat, jak dlouho vydrží, kdybych je chtěla mít na Vánoce? Je lepší je udělat čerstvé nebo nechat odležet? Děkuji.
OdpovědětVymazatDobrý den, určitě bych upekla čerstvé :-)
Vymazat