Pages

27. 10. 2016

Bezlepkové dýňové muffiny

Tyhle dýňové muffiny by sice nevyhrály díky svému vzhledu žádnou soutěž krásy, zato vás určitě ohromí svou chutí. Místo klasické mouky jsem použila kombinaci mletých mandlí a vlašských ořechů. Těsto vám proto nenaběhne jako u klasických muffinů, protože je poněkud hutnější. Oproti tomu jsou tyhle dýňové muffiny naopak nabité spoustou zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů.

Budeme potřebovat (na 12 ks):

  • 1 malá dýně Hokkaido
  • 1 větší jablko (oloupané a zbavené jadřinců)
  • 1 hrnek mandlí
  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mletého lněného semínka
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • med (dle chuti)
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje + na vymazání 
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup: Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je najemno. Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny. Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.




Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat