Chřestové pesto

Chřestová sezóna pomalu začíná, takže jsem toho využila a připravila jsem pro Vás jednu pochoutku. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků. Já si pesto nejraději vychutnávám v kombinaci s křupavou bagetkou a skleničkou dobrého vína. Přidat si ho můžete také do rizota nebo těstovin.

Budeme potřebovat:

  • svazek zeleného chřestu
  • strouhaný sýr Gran Moravia
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • sůl

Postup:  Chřest očistíme, nakrájíme ho na menší kousky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začneme mixovat. V průběhu mixování přiléváme po částech olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochutíme solí a ihned konzumujeme. 


Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři