Pages

12. 1. 2016

Bulgur s tuňákem a sušenými rajčaty

Poslední dobou jsem si hodně oblíbila bulgur. Nejen, že je rychle hotový, ale je navíc i dobrým zdrojem vlákniny a mnoha vitamínů. Nejsem příznivcem dlouhého vyvařování a proto mám doma po ruce vždy nějakou "rychlou" surovinu, do které už mohu jen přimíchat své oblíbené ingredience. Třeba jako dnes - tuňák a sušená rajčata.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g bulguru
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • sušená rajčata v oleji
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • sušené bylinky

Postup: Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata. Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho pokapeme olivovým olejem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť :-)

1 komentář: