Pages

14. 12. 2015

Vánoční karamelový likér

Jaké by to byly Vánoce bez pořádného domácího likéru s kapkou alkoholu. Dlouho jsem přemýšlela, jakou variantu připravím. Nakonec jsem zjistila, že mám doma ještě jedno balení karamelového pudingu a rozhodnutí bylo jasné - bude karamelový likér. Jeho příprava je opravdu jednoduchá. Nemusíte dlouze vařit kondenzované mléko ani šlehat vejce. Nezapomeňte ovšem na pořádnou dávku rumu, který Vás při dlouhých zimních večerech pěkně zahřeje. Tak jdeme na to :-)

Budeme potřebovat:

  • 0,5 litru rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
  • 300 ml rostlinné šlehačky (rýžové nebo kokosové)
  • 1 balení karamelového pudingu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • rum

Postup: Z mléka, cukru a pudingu v sáčku připravíme klasickým způsobem puding a necháme ho chvilku vychladnout (cca 10 minut). Do pudingu vlijeme šlehačku a ručním šlehačem spojíme vše dohromady. Nakonec přidáme rum podle chuti. Čím více, tím lépe :-) Likér podáváme vychlazený. 

Dobrou chuť :-)

17 komentářů:

  1. Páni tak tohle zřejmě zkusím :) Vypadá to lákavě.

    La vie est belle

    OdpovědětVymazat
  2. Bezvadný recept, rozhodně ho zkusím. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, takový to je jednoduchý a jak by to byl pěknej dárek třeba pro přítelova strejdu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduchý opravdu je :-) A jako originální dárek se určitě hodí!

      Vymazat
  4. Tyjo, to zní ultralehce a ultrarychle! :) A jak dlouho tak vydrží? :) Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes som likér uvarila a je božiii. :-) Ďakujem za inšpiráciu. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten je luxus! Dělá vždycky mamka a jednu láhev s půlkou rumu navíc mi dá domů. Říkáme tomu houm mejd Bejlís a navozuje tu pravou vánoční atmošku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo, houm mejd Bejlís je TOP! :-) Chodím ucucávat vždycky večer :D

      Vymazat
  7. To vypadá úžasně, to musím zkusit! Kolik vyjde prosím z této dávky mililitrů?😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Vychází to cca na litr likéru. Záleží, kolik se tam dá rumu :-)

      Vymazat
  8. Jaký puding jsi použila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že už je to dva roky, co jsem likér připravovala, tak už si to moc nepamatuji. Ale myslím, že to byl karamelový puding Dr. Oetker.

      Vymazat
  9. Dobry den, kolik toho rumu tam davate vy? Nikdy jsem zadny liker nedelala, tak jen pro predstavu :) Dekuji.

    OdpovědětVymazat