Jaké by to byly Vánoce bez pořádného domácího likéru s kapkou alkoholu. Dlouho jsem přemýšlela, jakou variantu připravím. Nakonec jsem zjistila, že mám doma ještě jedno balení karamelového pudingu a rozhodnutí bylo jasné - bude karamelový likér. Jeho příprava je opravdu jednoduchá. Nemusíte dlouze vařit kondenzované mléko ani šlehat vejce. Nezapomeňte ovšem na pořádnou dávku rumu, který Vás při dlouhých zimních večerech pěkně zahřeje. Tak jdeme na to :-)
Budeme potřebovat:
- 0,5 litru rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
- 300 ml rostlinné šlehačky (rýžové nebo kokosové)
- 1 balení karamelového pudingu
- 4 lžíce třtinového cukru
- rum
Postup: Z mléka, cukru a pudingu v sáčku připravíme klasickým způsobem puding a necháme ho chvilku vychladnout (cca 10 minut). Do pudingu vlijeme šlehačku a ručním šlehačem spojíme vše dohromady. Nakonec přidáme rum podle chuti. Čím více, tím lépe :-) Likér podáváme vychlazený.
Páni tak tohle zřejmě zkusím :) Vypadá to lákavě.
OdpovědětVymazatLa vie est belle
Zkus, uvidíš, že si tenhle likér zamiluješ :-)
VymazatBezvadný recept, rozhodně ho zkusím. Díky! :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-) Ať chutná!
VymazatJéé, takový to je jednoduchý a jak by to byl pěknej dárek třeba pro přítelova strejdu!
OdpovědětVymazatJednoduchý opravdu je :-) A jako originální dárek se určitě hodí!
VymazatTyjo, to zní ultralehce a ultrarychle! :) A jak dlouho tak vydrží? :) Eva
OdpovědětVymazatV lednici vydrží cca 3 týdny :-)
VymazatDnes som likér uvarila a je božiii. :-) Ďakujem za inšpiráciu. ;-)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že chutnal :-)
VymazatTen je luxus! Dělá vždycky mamka a jednu láhev s půlkou rumu navíc mi dá domů. Říkáme tomu houm mejd Bejlís a navozuje tu pravou vánoční atmošku ;)
OdpovědětVymazatJoooo, houm mejd Bejlís je TOP! :-) Chodím ucucávat vždycky večer :D
VymazatTo vypadá úžasně, to musím zkusit! Kolik vyjde prosím z této dávky mililitrů?😊
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Vychází to cca na litr likéru. Záleží, kolik se tam dá rumu :-)
VymazatJaký puding jsi použila?
OdpovědětVymazatVzhledem k tomu, že už je to dva roky, co jsem likér připravovala, tak už si to moc nepamatuji. Ale myslím, že to byl karamelový puding Dr. Oetker.
VymazatDobry den, kolik toho rumu tam davate vy? Nikdy jsem zadny liker nedelala, tak jen pro predstavu :) Dekuji.
OdpovědětVymazat