Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 250 g pohanky lámanky
- 150 g brambor
- 200 g uzeného tempehu
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl, pepř
Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme na kostičky nakrájený tempeh. Osmaženou cibulku s tempehem vmícháme k uvařené pohance, přidáme brambory, rozmačkaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Takto připravenou směs vsypeme do pekáčku a necháme ji péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 minut.
Dobrou chuť :-)
oba recepty s pohankou se mi budou hodit, nevěděla jsem moc, jak jí připravovat, takže mi leží doma na poličce už asi dva měsíce netknutá :(
OdpovědětVymazatTo já mám pohanku moc ráda. Receptů je spousta, ale snažím se pořád vymýšlet něco nového. Ještě tady mám někde recept na pohankové karbanátky, tak se kdyžtak mrkni :-)
VymazatDobrota. Ještě jsem k tomu přidal hříbky :-)
OdpovědětVymazatTak to mě těší :-) Hříbky jsou super nápad.
VymazatDobrý den, dnes jsem se pustila do tohoto receptu a jen se zeptám. Nemá být 250g brambor a 150g pohanky? 150g brambor mi vyslo na jednu větší :) Jinak báječný nápad, jak zpracovat pohanku. Děkuji
OdpovědětVymazatDobrý den, brambor si samozřejmě můžete dát víc. Já jich mám ráda méně a zase miluji více pohanky. Každý si recept může upravit podle své chuti. A moc děkuji za milý komentář :-)
VymazatTento recept je vynikajici i s uzenou krkovici.
OdpovědětVymazatJá uzeniny nejím, ale určitě to bude zajímavé :-)
Vymazat